Tejfölös bableves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab
- 1 szál sárgarépa,1 szál fehérrépa
- 30 dkg krumpli
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma,só
- 2 dl tejföl,2 ek liszt
Elkészítése: Babot feltesszük sós vízbe főni. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a felkockázott szalonnát és a zöldségeket. Amikor már kezd puhulni a bab beledaraboljuk a megpucolt krumplit és a felkarikázott kolbászt. Ha már minden megfőtt lisztet kikeverjük a tejföllel és behabarjuk a levest és még 5 percig főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »