Tejes, tárkonyos karalábé leves recept

Hozzávalók:
- 2-3 fej karalábé
- 1 szál közepes répa
- 1 szelet zeller
- 6 dl tej
- olaj
- 1 ek cukor
- 1 tk tárkony
- só
- fehér bors
- 1 húsleves kocka
- víz
- Ízlés szerinti levesbetét
Elkészítése:
Az olajon a kockára vágott karalábét, zellert és a karikára vágott sárgarépát megpirítjuk a cukorral együtt. Az sem baj, ha itt-ott kicsit jobban megpirul.
Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, amennyi levest készíteni kívánunk,ami lehet további 1-2 liter. Hozzáadjuk a húsleves kockát, a tárkonyt, a borsot, sót.
Mielőtt teljesen megpuhulna beletesszük a levesbetétet, tészta esetén kb 2-3 marékkal és együtt készre főzzük.
Tipp:
Májgaluskával, grízgombóccal gazdagítva, egyaránt ízletes levest készíthetünk! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »