Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejes, tárkonyos karalábé leves recept

Tejes, tárkonyos karalábé leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 fej karalábé
    • 1 szál közepes répa
    • 1 szelet zeller
    • 6 dl tej
    • olaj
    • 1 ek cukor
    • 1 tk tárkony
    • fehér bors
    • 1 húsleves kocka
    • víz
    • Ízlés szerinti levesbetét

    Elkészítése:

    Az olajon a kockára vágott karalábét, zellert és a karikára vágott sárgarépát megpirítjuk a cukorral együtt. Az sem baj, ha itt-ott kicsit jobban megpirul.

    Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, amennyi levest készíteni kívánunk,ami lehet további 1-2 liter. Hozzáadjuk a húsleves kockát, a tárkonyt, a borsot, sót.

    Mielőtt teljesen megpuhulna beletesszük a levesbetétet, tészta esetén kb 2-3 marékkal és együtt készre főzzük.

    Tipp:


    Májgaluskával, grízgombóccal gazdagítva, egyaránt ízletes levest készíthetünk! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá