Tejes, tárkonyos karalábé leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2-3 fej karalábé
  • 1 szál közepes répa
  • 1 szelet zeller
  • 6 dl tej
  • olaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk tárkony
  • fehér bors
  • 1 húsleves kocka
  • víz
  • Ízlés szerinti levesbetét

Elkészítése:

Az olajon a kockára vágott karalábét, zellert és a karikára vágott sárgarépát megpirítjuk a cukorral együtt. Az sem baj, ha itt-ott kicsit jobban megpirul.

Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, amennyi levest készíteni kívánunk,ami lehet további 1-2 liter. Hozzáadjuk a húsleves kockát, a tárkonyt, a borsot, sót.

Mielőtt teljesen megpuhulna beletesszük a levesbetétet, tészta esetén kb 2-3 marékkal és együtt készre főzzük.

Tipp:


Májgaluskával, grízgombóccal gazdagítva, egyaránt ízletes levest készíthetünk! ;)