Tavaszi zöldségleves recept
Hozzávalók:
- fél csomag fehér spárga
- 1 csomag új zöldség (fehérrépa, sárgarépa)
- 1 karalábé
- kevés karfiol
- 1 csomag petrezselyem
- vaj
- só
- bors
- esetleg ételízesítő
- húsleves alaplé
- vaj
- liszt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, tetszés szerint szeleteljük – de legjobb, ha vékony csíkokra, vagy karikákra szeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
Kevés vajon megfuttatjuk a zöldségeket, majd megszórjuk kevés liszttel, és felengedjük zöldség- vagy hús alaplével, ízlés szerint fűszerezzük.
Lassú tűzön főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


