Tavaszi rizsleves recept

Hozzávalók:
- 2 l húsleves alaplé
- 6 dkg fehér rizs
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 5 dkg zöldborsó
- 1 kk házi darált pirospaprika
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk. A forró húsleveshez adjuk a répát, a borsót, ha felfő belekeverjük a rizst. Ízesítjük kevés házi készítésű darált paprikával.
Mire a rizs megfő, a zöldségek is szépen megpuhulnak. Finomra vágott, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
Ha nincs húslevesünk, készíthetjük házi leveskockával vagy ételízesítővel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »