Tavaszi csirkeleves recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellcsont
- 6-7 db csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 cs petrezselyemzöld
- fél zellergumó
- fél karalábé
- 1 zöldpaprika
- 2-3 burgonya
- egész bors, só, delikát
Elkészítése:
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hideg vízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztított zöldségeket (kivéve a burgonyát), és lassú tűzön főzzük. Amikor felfőtt a habot leszedjük a leves tetejéről, majd sóval és ételízesítővel ízesítjük és tovább főzzük.
Amikor a hús megpuhult beletesszük a burgonyát is, majd amikor már is megfőtt a levest leszűrjük, és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »