Tavaszi csirkeleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellcsont
  • 6-7 db csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • fél zellergumó
  • fél karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • 2-3 burgonya
  • egész bors, só, delikát

Elkészítése:

A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hideg vízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztított zöldségeket (kivéve a burgonyát), és lassú tűzön főzzük. Amikor felfőtt a habot leszedjük a leves tetejéről, majd sóval és ételízesítővel ízesítjük és tovább főzzük.

Amikor a hús megpuhult beletesszük a burgonyát is, majd amikor már is megfőtt a levest leszűrjük, és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.