Tárkonyos zöldbabos-húsos leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 70 dkg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk tárkony
- 2 csapott ek liszt
- 5 ek napraforgó olaj
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd rátesszük a kockára vágott húst, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a feldarabolt zöldbabbal együtt a félig megfőtt húshoz adjuk, és megszórjuk tárkonnyal. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével, majd amikor minden megfőtt, besűrűsítjük vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »