Tárkonyos zöldbabos-húsos leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 70 dkg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kk tárkony
  • 2 csapott ek liszt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1.5 l víz

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd rátesszük a kockára vágott húst, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk.

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a feldarabolt zöldbabbal együtt a félig megfőtt húshoz adjuk, és megszórjuk tárkonnyal. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével, majd amikor minden megfőtt, besűrűsítjük vele a levest.