Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos vajbableves csirkével recept

Tárkonyos vajbableves csirkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg vajbab
    • 2 kisebb burgonya
    • 1 édesburgonya
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csirkemell csont (némi hússal)
    • 3 ek tejföl
    • 1 ek liszt
    • bors
    • tárkony
    • kevés margarin

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágom és a felhevített vajban kissé párolom. Erre öntöm a megtisztított és kisebb darabokra vágott zöldbabot, kockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórom sóval, borssal, tárkonnyal és a préselt fokhagymával.

    Némi kevergetés után felöntöm zöldségleves alappal (nálam, mindig akad a fagyasztóban, melyeket kisebb zacskókba teszek el, amikor levest főzök.) Természetesen forró vízzel is felengedhetjük, de akkor több fűszert kell hozzáadnunk.
    Beleteszem a csirkemell csontot is.

    Lassú tűzön főzöm a bab puhulásáig. Ha megfőtt a csontot kiveszem, a maradék húst visszateszem a levesbe.

    Tejfölös habarással besűrítem, majd néhány perces főzés után már tálalhatom is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá