Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és a felhevített vajban kissé párolom. Erre öntöm a megtisztított és kisebb darabokra vágott zöldbabot, kockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórom sóval, borssal, tárkonnyal és a préselt fokhagymával.
Némi kevergetés után felöntöm zöldségleves alappal (nálam, mindig akad a fagyasztóban, melyeket kisebb zacskókba teszek el, amikor levest főzök.) Természetesen forró vízzel is felengedhetjük, de akkor több fűszert kell hozzáadnunk.
Beleteszem a csirkemell csontot is.
Lassú tűzön főzöm a bab puhulásáig. Ha megfőtt a csontot kiveszem, a maradék húst visszateszem a levesbe.
Tejfölös habarással besűrítem, majd néhány perces főzés után már tálalhatom is.