Tárkonyos vajbableves csirkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos vajbableves csirkével

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vajbab
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 édesburgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csirkemell csont (némi hússal)
  • 3 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors
  • tárkony
  • kevés margarin

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom és a felhevített vajban kissé párolom. Erre öntöm a megtisztított és kisebb darabokra vágott zöldbabot, kockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórom sóval, borssal, tárkonnyal és a préselt fokhagymával.

Némi kevergetés után felöntöm zöldségleves alappal (nálam, mindig akad a fagyasztóban, melyeket kisebb zacskókba teszek el, amikor levest főzök.) Természetesen forró vízzel is felengedhetjük, de akkor több fűszert kell hozzáadnunk.
Beleteszem a csirkemell csontot is.

Lassú tűzön főzöm a bab puhulásáig. Ha megfőtt a csontot kiveszem, a maradék húst visszateszem a levesbe.

Tejfölös habarással besűrítem, majd néhány perces főzés után már tálalhatom is.