Tárkonyos raguleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
4-5 személyre
- 50 dkg pulykamell vagy csirkemell
- 1 szál fehérrépa
- 1 karalábé
- 3 szál sárgarépa
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 1 ek olaj
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- só
- bors
- tárkony
- petrezselyem
- 2 citrom (kissebb)
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
Kockára vágjuk a karalábét és a gombát, karikára vágjuk a sárga répát és a fehér répát. Az olajon fél készre pároljuk a húst, a gomba kivételével a zöldségeket hozzá adjuk. Majd fel öntjük kb 2-2,5 l vízzel, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A gombát és a tárkonyt akkor adjuk hozzá, miután már majdnem minden hozzávaló megpuhult. A főzőtejszínt össze keverjük a lisztel és ezzel habarjuk be a levest. Az egyik citrom levét bele facsarjuk a levesbe, ezután az egészet össze forraljuk. Tálaláskor citrom karikákkal és tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

