Tárkonyos Lencseleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 20 dkg füstölt nyúlja
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál szárított tárkony
- só
- bors
- 1 evőkanál cukor
- 1 kanál ecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 kanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap hideg vízbe feltesszük főni. Hozzáadjuk a szintén kiáztatott, feldarabolt füstölt húst, a megtisztított felaprított zöldségeket, fűszerezzük és lassú tűzöm kb 1 órán át főzzük.
Ha megfőtt elkészítjük a habarást: a tejfölt, a mustárt, a paprikát és a lisztet jól kikavarjuk kevés vízzel, majd szedünk hozzá a leves levéből és összekavarjuk, majd hozzáöntjük a leveshez.K iforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »