Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb zsenge karalábé
- 2 dl zöldborsó
- 10 kicsi szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 2,5 dl tejföl
- 1 púpos ek liszt
- 1 kk morzsolt tárkony
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.
Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »