Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 kisebb zsenge karalábé
- 2 dl zöldborsó
- 10 kicsi szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 2,5 dl tejföl
- 1 púpos ek liszt
- 1 kk morzsolt tárkony
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.
Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.