Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval recept

Hozzávalók:
- 4 kisebb zsenge karalábé
- 2 dl zöldborsó
- 10 kicsi szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 0,5 leveskocka
- 2,5 dl tejföl
- 1 púpos ek liszt
- 1 kk morzsolt tárkony
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.
Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »