Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kisebb zsenge karalábé
  • 2 dl zöldborsó
  • 10 kicsi szál sárgarépa
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 leveskocka
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 kk morzsolt tárkony

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.

A borsót, répát, karalábét dupla mennyiségű vízben, mint a zöldségek feltesszük főni. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.

Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.