Tárkonyos gombaragu leves recept
Hozzávalók:
- 15 dkg sertéscomb felkockázva
- 4 nagy csiperke gomba
- 3-4 darab szárított vargánya
- 2 sárgarépa
- 10 dkg tönkölylisztből készült csigatészta
- 2 ek tejföl
- 1 dl 10 % -os főzőtejszín
- 1 ek rozsliszt
- 1 ek olaj
- 1 tk ecetes tárkony
- só
- bors
- kisebb darab paprika
- 1 ek aprított póréhagyma
- szárított zöldpetrezselyem
Elkészítése:
Olajon dinszteljük meg a póréhagymát és a sárgarépát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, és együtt pirítsuk folyamatos kavargatás mellett. Vigyázzunk, hogy a póréhagyma nehogy megégjen.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és fehéredéség hevítjük. Végül rászórjuk a fűszereket, az ecetes tárkony kivételével.
A szárított vargányát és a paprikát felengedjük vízzel. Amikor félig megpuhult a répa és a hús, beletesszük a tésztát és készre főzzük.
A végén belerakjuk az ecetes tárkonyt, majd elkészítjük a habarást. A tejföllel kikeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel behabarjuk a levesünket.
Felforraljuk, és ha szükség, még ízesítjük.
Jó étvágyat!
A tárkonyos gombaragu leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »



