Tárkonyos gombaragu leves recept

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéscomb felkockázva
- 4 nagy csiperke gomba
- 3-4 darab szárított vargánya
- 2 sárgarépa
- 10 dkg tönkölylisztből készült csigatészta
- 2 ek tejföl
- 1 dl 10 % -os főzőtejszín
- 1 ek rozsliszt
- 1 ek olaj
- 1 tk ecetes tárkony
- só
- bors
- kisebb darab paprika
- 1 ek aprított póréhagyma
- szárított zöldpetrezselyem
Elkészítése:
Olajon dinszteljük meg a póréhagymát és a sárgarépát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, és együtt pirítsuk folyamatos kavargatás mellett. Vigyázzunk, hogy a póréhagyma nehogy megégjen.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és fehéredéség hevítjük. Végül rászórjuk a fűszereket, az ecetes tárkony kivételével.
A szárított vargányát és a paprikát felengedjük vízzel. Amikor félig megpuhult a répa és a hús, beletesszük a tésztát és készre főzzük.
A végén belerakjuk az ecetes tárkonyt, majd elkészítjük a habarást. A tejföllel kikeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel behabarjuk a levesünket.
Felforraljuk, és ha szükség, még ízesítjük.
Jó étvágyat!
A tárkonyos gombaragu leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »