Tárkonyos gombaragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertéscomb felkockázva
  • 4 nagy csiperke gomba
  • 3-4 darab szárított vargánya
  • 2 sárgarépa
  • 10 dkg tönkölylisztből készült csigatészta
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl 10 % -os főzőtejszín
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 tk ecetes tárkony
  • bors
  • kisebb darab paprika
  • 1 ek aprított póréhagyma
  • szárított zöldpetrezselyem

Elkészítése:

Olajon dinszteljük meg a póréhagymát és a sárgarépát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, és együtt pirítsuk folyamatos kavargatás mellett. Vigyázzunk, hogy a póréhagyma nehogy megégjen.

Hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és fehéredéség hevítjük. Végül rászórjuk a fűszereket, az ecetes tárkony kivételével.

A szárított vargányát és a  paprikát felengedjük vízzel. Amikor félig megpuhult a répa és a hús, beletesszük a tésztát és készre főzzük.

A végén belerakjuk az ecetes tárkonyt, majd elkészítjük a habarást. A tejföllel kikeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel behabarjuk a levesünket.

Felforraljuk, és ha szükség, még ízesítjük.

Jó étvágyat!