Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos gombaleves recept

Tárkonyos gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g csiperke gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 1000 ml alaplé (zöldséges)
    • 180 ml tejszín
    • 1 ek liszt
    • őrölt fekete bors
    • tárkony
    • petrezselyemzöld
    • olaj

    Elkészítése:

    A gombából tegyünk félre 3-4 darabot, a többit kockázzuk fel. A félretett darabokat felszeleteljük, és vajon lepirítjuk.

    A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, tárkonnyal. Addig főzzük kis lángon, míg a leve el nem párolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, és megszórjuk 1 evőkanál liszttel. Gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a zöldséges alaplével.

    Hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk az egészet. Ezután botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és ha szükséges, utánaízesítünk.

    Tálaláskor a pirított gombával díszítjük, és friss kenyeret adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá