Tárkonyos gombaleves recept
Hozzávalók:
- 400 g csiperke gomba
- 1 vöröshagyma
- 1000 ml alaplé (zöldséges)
- 180 ml tejszín
- 1 ek liszt
- só
- őrölt fekete bors
- tárkony
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A gombából tegyünk félre 3-4 darabot, a többit kockázzuk fel. A félretett darabokat felszeleteljük, és vajon lepirítjuk.
A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, tárkonnyal. Addig főzzük kis lángon, míg a leve el nem párolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, és megszórjuk 1 evőkanál liszttel. Gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a zöldséges alaplével.
Hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk az egészet. Ezután botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és ha szükséges, utánaízesítünk.
Tálaláskor a pirított gombával díszítjük, és friss kenyeret adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »

