Tárkonyos gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g csiperke gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1000 ml alaplé (zöldséges)
  • 180 ml tejszín
  • 1 ek liszt
  • őrölt fekete bors
  • tárkony
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítése:

A gombából tegyünk félre 3-4 darabot, a többit kockázzuk fel. A félretett darabokat felszeleteljük, és vajon lepirítjuk.

A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, tárkonnyal. Addig főzzük kis lángon, míg a leve el nem párolog. Ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, és megszórjuk 1 evőkanál liszttel. Gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a zöldséges alaplével.

Hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk az egészet. Ezután botmixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és ha szükséges, utánaízesítünk.

Tálaláskor a pirított gombával díszítjük, és friss kenyeret adunk hozzá.