Tárkonyos csirkeraguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 kg fagyasztott franciasaláta keverék
- 200 ml főzőtejszín
- só
- bors
- tárkony
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
Egy edényben kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk.
Ekkor megsózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összevágott gombát.
Ha a gomba kicsit összeesett, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és szórjuk meg a tárkonnyal és kis ételízesítővel.
Körülbelül 30 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és további 3-4 percig forraljuk.
Tipp:
Használhatunk friss zöldségeket is a fagyasztott helyett.
Ha valaki savanyún szereti, adhat hozzá citromlevet, de nekem anélkül is ízletes.
Ha sűrűbben szeretjük, a tejszínhez keverhetünk kevés lisztet, keverjük csomómentesre, és ezzel sűrítsük be a levest.
A tárkonyos csirkeraguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »