Tárkonyos csirkeraguleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 kg fagyasztott franciasaláta keverék
- 200 ml főzőtejszín
- só
- bors
- tárkony
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
Egy edényben kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk.
Ekkor megsózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összevágott gombát.
Ha a gomba kicsit összeesett, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és szórjuk meg a tárkonnyal és kis ételízesítővel.
Körülbelül 30 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és további 3-4 percig forraljuk.
Tipp:
Használhatunk friss zöldségeket is a fagyasztott helyett.
Ha valaki savanyún szereti, adhat hozzá citromlevet, de nekem anélkül is ízletes.
Ha sűrűbben szeretjük, a tejszínhez keverhetünk kevés lisztet, keverjük csomómentesre, és ezzel sűrítsük be a levest.
A tárkonyos csirkeraguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


