Tárkonyos csirke raguleves recept

Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell vagy sertéshús
- 3-4 közepes nagyságú burgonya
- 2 szál répa
- 1 szál petrezselyem
- 1 marék zöldborsó
- 1 paradicsom
- egy kis hagyma
- néhány virág karfiol, brokkoli ( ki is maradhat)
- só, egy mokkáskanál ételízesítő
- frissen őrölt bors
- tárkony
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem.
1-2 perc múlva beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.
Puhára főzöm, majd belevágom a tárkonyt, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.
A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény főzőtejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba.
Tipp:
Én mindig ecetes tárkonnyal készítem, ezzel sokkal ízletesebb. Tálaláskor friss apróra vágott tárkonylevéllel megszórom. Ha csak szárított tárkony van, előző nap érdemes ecetbe beáztatni a tárkonyt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »