Tárkonyos bárányleves recept
Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg csontos bárányhús
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb paradicsom
- 1 szelet paprika
- bors
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek liszt
- ecetes tárkonylevél
- zöld tárkony
- 2–3 burgonya
- 1 dl rizs
Elkészítése:
A bárányhúst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a keletkezett habot leszedjük, majd beletesszük a hosszába vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük tovább. Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a megmosott rizst és a felkockázott burgonyát.
Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket. Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük. Egy merőkanál forró levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés), és folytonos keverés mellett beleöntjük a levesünkbe, és újraforrásig főzzük.
Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.
Jó étvágyat!
A tárkonyos bárányleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g