Tárkonyos bárányleves recept

Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg csontos bárányhús
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb paradicsom
- 1 szelet paprika
- bors
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 ek liszt
- ecetes tárkonylevél
- zöld tárkony
- 2–3 burgonya
- 1 dl rizs
Elkészítése:
A bárányhúst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a keletkezett habot leszedjük, majd beletesszük a hosszába vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük tovább. Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a megmosott rizst és a felkockázott burgonyát.
Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket. Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük. Egy merőkanál forró levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés), és folytonos keverés mellett beleöntjük a levesünkbe, és újraforrásig főzzük.
Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.
Jó étvágyat!
A tárkonyos bárányleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »