Tárkonyos bárányleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb. 0,5 kg csontos bárányhús
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • ecetes tárkonylevél
  • zöld tárkony
  • 2–3 burgonya
  • 1 dl rizs

Elkészítése:

A bárányhúst alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a keletkezett habot leszedjük, majd beletesszük a hosszába vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.

Sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük tovább. Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a megmosott rizst és a felkockázott burgonyát.

Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket. Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük. Egy merőkanál forró levest adunk hozzá (hőkiegyenlítés), és folytonos keverés mellett beleöntjük a levesünkbe, és újraforrásig főzzük.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

Jó étvágyat!