Tarhonyás karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 7 dkg tarhonya
- 1 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 púpos ek liszt
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.
Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
Amint megfőtt a tészta és a karfiol, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
Tipp:
A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is.
Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.
A tarhonyás karfiolleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

