Tarhonyaleves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 kg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- egy kis csokor petrezselyem
- 10 dkg tarhonya
- 30 dkg füstölt hús (tarja,oldalas,oldalas szél, stb )
- 1 liter víz
- só
- fél kk pirospaprika
- 1 kk vegeta
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A vizet felrakjuk a tűzhelyre. A hagymát apróra vágjuk és belerakjuk a vízbe,utána mehet bele a füstölt hús,és a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa. Fél óra főzés után hozzáadjuk a felkockázott krumplit. A tarhonyát 1 ek olajon megfuttatjuk, mikor levesszük hozzáadjuk a paprikát is. Ezt is hozzáadjuk a leveshez, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli meg nem puhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

