Tarhonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2 bögre tarhonya
- 3-4 közepes krumpli
- 2 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 csipet chilipehely (opcionális)
Elkészítése:
Olajon lassú tűzön, folyamatosan kevergetve lepirítom a tarhonyát. Kicsit hosszadalmas, de megéri.
Mikor már szép barna, félrehúzom. Rászórom a paprikát, a sót és a borsot, majd felöntöm vízzel. A kockázott krumplit és a negyedelt paradicsomot belerakom.
Mikor megfőtt a krumpli és a tarhonya, már tálalható is.
A chilipelyhet én akkor teszem bele, mikor már majdnem kész az étel.
Tipp:
A tarhonyaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »