Tarhonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2 bögre tarhonya
- 3-4 közepes krumpli
- 2 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 csipet chilipehely (opcionális)
Elkészítése:
Olajon lassú tűzön, folyamatosan kevergetve lepirítom a tarhonyát. Kicsit hosszadalmas, de megéri.
Mikor már szép barna, félrehúzom. Rászórom a paprikát, a sót és a borsot, majd felöntöm vízzel. A kockázott krumplit és a negyedelt paradicsomot belerakom.
Mikor megfőtt a krumpli és a tarhonya, már tálalható is.
A chilipelyhet én akkor teszem bele, mikor már majdnem kész az étel.
Tipp:
A tarhonyaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »