Tarhonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 2 bögre tarhonya
- 3-4 közepes krumpli
- 2 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 csipet chilipehely (opcionális)
Elkészítése:
Olajon lassú tűzön, folyamatosan kevergetve lepirítom a tarhonyát. Kicsit hosszadalmas, de megéri.
Mikor már szép barna, félrehúzom. Rászórom a paprikát, a sót és a borsot, majd felöntöm vízzel. A kockázott krumplit és a negyedelt paradicsomot belerakom.
Mikor megfőtt a krumpli és a tarhonya, már tálalható is.
A chilipelyhet én akkor teszem bele, mikor már majdnem kész az étel.
Tipp:
A tarhonyaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

