Tarhonyaleves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 2 kisebb krumpli
- 1 lecsópaprika
- kisebb paradicsom
- 2 marék házi tarhonya
- 1 ek őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- csípős paprika (opcionális)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom.
A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.
A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségeket.Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat is.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott paprika, az őrölt paprika, és a csípős paprika is.
Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és ha kell, még ízesítem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »