Tarhonyaleves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 3 burgonya
- 1 fej hagyma
- kis darab karalábé
- paprika
- paradicsom
- késhegynyi pirospaprika
- só
- 15 dkg pirított tarhonya
- petrezselyemzöld
- 2 l víz
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a szalonnát, kisütjük és rádobjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.
Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel. Sütőben előpirítjuk a tarhonyát.
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és készre főzzük. Ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel, paprikával, paradicsommal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »