Tarhonyaleves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 3 burgonya
- 1 fej hagyma
- kis darab karalábé
- paprika
- paradicsom
- késhegynyi pirospaprika
- só
- 15 dkg pirított tarhonya
- petrezselyemzöld
- 2 l víz
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a szalonnát, kisütjük és rádobjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.
Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel. Sütőben előpirítjuk a tarhonyát.
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és készre főzzük. Ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel, paprikával, paradicsommal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »