Tarhonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 3 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • kis darab karalábé
  • paprika
  • paradicsom
  • késhegynyi pirospaprika
  • 15 dkg pirított tarhonya
  • petrezselyemzöld
  • 2 l víz

Elkészítése:

Kockákra vágjuk a szalonnát, kisütjük és rádobjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.

Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel. Sütőben előpirítjuk a tarhonyát.

Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a tarhonyát és készre főzzük. Ízesítjük sóval, petrezselyemzölddel, paprikával, paradicsommal.