Szőlőkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg szőlő
- 1 l víz
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál keményítő
- 2 dl főzőtejszín
- csipet só
Elkészítése:
A leszemezett szőlőt 1 liter vízben feltesszük főni, kb 10 perc alatt megfő. Botmixer segítségével összeturmixoljuk, sózzuk.
Ezután összekeverjük a tejszínt és a keményítőt, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet. Mézzel, fahéjjal ízesítjük és felforraljuk.
Tálaláskor megszórható pirított tökmaggal vagy mandula forgáccsal. Fogyasztható hidegen vagy melegen is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

