Szőlőkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg szőlő
- 1 l víz
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál keményítő
- 2 dl főzőtejszín
- csipet só
Elkészítése:
A leszemezett szőlőt 1 liter vízben feltesszük főni, kb 10 perc alatt megfő. Botmixer segítségével összeturmixoljuk, sózzuk.
Ezután összekeverjük a tejszínt és a keményítőt, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet. Mézzel, fahéjjal ízesítjük és felforraljuk.
Tálaláskor megszórható pirított tökmaggal vagy mandula forgáccsal. Fogyasztható hidegen vagy melegen is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »