Szederkrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis doboz szeder (kb 20 dkg)
- 2 kis dobozos erdei gyümölcs ízű joghurt
- 4 ek cukor
- fél tk fahéj
- őrölt szegfűszeg
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
Elkészítése:
A szedret megmossuk. Hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, fahéjat, szegfűszeget, majd turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.
Ekkor beleöntjük a habtejszínt és a tejet és tovább turmixoljuk.
Ezután szűrjük le, mivel a szedernek sok kis apró magja van. Egyszer egy nagy lyukú tésztaszűrőn, majd másodjára apró lyukú teaszűrőn.
Ezután már csak hűtőbe tesszük és feltehetően előbb elfogy, mint elkészül. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »