Szederkrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis doboz szeder (kb 20 dkg)
- 2 kis dobozos erdei gyümölcs ízű joghurt
- 4 ek cukor
- fél tk fahéj
- őrölt szegfűszeg
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
Elkészítése:
A szedret megmossuk. Hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, fahéjat, szegfűszeget, majd turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.
Ekkor beleöntjük a habtejszínt és a tejet és tovább turmixoljuk.
Ezután szűrjük le, mivel a szedernek sok kis apró magja van. Egyszer egy nagy lyukú tésztaszűrőn, majd másodjára apró lyukú teaszűrőn.
Ezután már csak hűtőbe tesszük és feltehetően előbb elfogy, mint elkészül. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »