Szederkrémleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis doboz szeder (kb 20 dkg)
- 2 kis dobozos erdei gyümölcs ízű joghurt
- 4 ek cukor
- fél tk fahéj
- őrölt szegfűszeg
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
Elkészítése:
A szedret megmossuk. Hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, fahéjat, szegfűszeget, majd turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.
Ekkor beleöntjük a habtejszínt és a tejet és tovább turmixoljuk.
Ezután szűrjük le, mivel a szedernek sok kis apró magja van. Egyszer egy nagy lyukú tésztaszűrőn, majd másodjára apró lyukú teaszűrőn.
Ezután már csak hűtőbe tesszük és feltehetően előbb elfogy, mint elkészül. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »