Szabadtéri bogrács gulyás recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés hús
- 1,5 kg új burgonya
- sárgarépa
- petrezselyem+zöld
- vöröshagyma
- fokhagyma,(ízlés szerint)
- paradicsom
- őrölt paprika
- őrölt bors
- só
- csipetkéhez
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sertés zsír-ízlés szerint
- ivóvíz
Elkészítése:
A húst először is vízbe áztatom, ezután kockára vágom, megtisztítom a burgonyát, szintén kockára vágom. Ugyanígy a zöldség féléket megtisztítom-megmosom, majd sárgarépát-zöldséget karikára vágom, a hagymát félre teszem majd később egészbe kerül az ételbe. A húst kevés zsíron megdinsztelem, majd leveszem a bográcsot a tűzről burgonyát zöldségeket rárakom kicsit összekeverem, ezután kerül rá a paradicsom, őrölt paprika, őrölt bors, só, ivóvíz, még egyszer lassan az alját megmozgatom fakanállal és felteszem főni. Lassú tűzön, ajánlom mindenkinek az akác fát, mert ettől egészen más lesz az íze. Zöldség féléket, fűszereket, mindenki maga ízlése szerint szabja meg. A csipetkéhez annyi lisztet használunk amennyit egy tojás felvesz, jó keményre összedolgozom csipet sóval, csipkedés közben lisztezem hogy ne ragadjon a kézhez. Külön edénybe félre teszem, és amikor puhára főtt az ételünk akkor egy utolsó pár perc erejéig beleteszem a csipetkét, amikor feljön a tetejére biztosak lehetünk benne puhára főtt az ételünk. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek. Földi Istvánné, Földi István,Katalin,Márton és András.
Sztori: Van egy konyhakertünk, ahova szeretünk kijárni saját célra és piacra is termelünk, ugyan csak nem nagy tételben. Burgonyát, zöldség féléket. Természetesen vegyszer mentesen. Mivel sokszor az egész napot kint töltjük, így majdnem teljes mértékben rászoktunk a szabadtéri főzésre. Ma a bogrács gulyásra esett a választás, ami egészen más a szabadban akácfával főzve. Ami a legfontosabb ezt tudjuk mi saját magunk termeljük, ezért még ízletesebb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »