Szabadtéri bogrács gulyás recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertés hús
- 1,5 kg új burgonya
- sárgarépa
- petrezselyem+zöld
- vöröshagyma
- fokhagyma,(ízlés szerint)
- paradicsom
- őrölt paprika
- őrölt bors
- só
- csipetkéhez
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - sertés zsír-ízlés szerint
- ivóvíz
Elkészítése:
A húst először is vízbe áztatom, ezután kockára vágom, megtisztítom a burgonyát, szintén kockára vágom. Ugyanígy a zöldség féléket megtisztítom-megmosom, majd sárgarépát-zöldséget karikára vágom, a hagymát félre teszem majd később egészbe kerül az ételbe. A húst kevés zsíron megdinsztelem, majd leveszem a bográcsot a tűzről burgonyát zöldségeket rárakom kicsit összekeverem, ezután kerül rá a paradicsom, őrölt paprika, őrölt bors, só, ivóvíz, még egyszer lassan az alját megmozgatom fakanállal és felteszem főni. Lassú tűzön, ajánlom mindenkinek az akác fát, mert ettől egészen más lesz az íze. Zöldség féléket, fűszereket, mindenki maga ízlése szerint szabja meg. A csipetkéhez annyi lisztet használunk amennyit egy tojás felvesz, jó keményre összedolgozom csipet sóval, csipkedés közben lisztezem hogy ne ragadjon a kézhez. Külön edénybe félre teszem, és amikor puhára főtt az ételünk akkor egy utolsó pár perc erejéig beleteszem a csipetkét, amikor feljön a tetejére biztosak lehetünk benne puhára főtt az ételünk. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek. Földi Istvánné, Földi István,Katalin,Márton és András.
Sztori: Van egy konyhakertünk, ahova szeretünk kijárni saját célra és piacra is termelünk, ugyan csak nem nagy tételben. Burgonyát, zöldség féléket. Természetesen vegyszer mentesen. Mivel sokszor az egész napot kint töltjük, így majdnem teljes mértékben rászoktunk a szabadtéri főzésre. Ma a bogrács gulyásra esett a választás, ami egészen más a szabadban akácfával főzve. Ami a legfontosabb ezt tudjuk mi saját magunk termeljük, ezért még ízletesebb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

