Sütőtök krémleves pirított tökmaggal recept

Hozzávalók:
- 1 közepes sütőtök
- 3-4 szem burgonya
- 3 szál újhagyma
- tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- tökmag
Elkészítése:
A hozzávalókat nagyobb darabokba vágom, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön kezdem főzni, hozzáadva a fűszereket tetszés szerint. Amikor a burgonya kellőképpen megpuhul, botmixerrel összeturmixolom. Ha túl sok a leve, azt még a turmixolás előtt lemerem, később még mindig hígíthatom vele a levest.
A végén már csak főzőtejszínnel kell felönteni, egyszer felforralni, majd tálalni.
Hozzá nálunk tökmag lett pirítva és a gyerekek pitával ették, amit előtte megpirítottam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »