Sütőtök krémleves csicseriborsóval recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sütőtök
- 20 dkg csicseriborsó
- 1 krumpli
- 1 lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk mustármag
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriander
- 1 tk méz
- 1/2 mk őrölt chili
- 1 cm-es gyömbér
- 2 db húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- 8 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- tejföl
Elkészítése:
A meghámozott sütőtököt, és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe és a levét csepegtessük le.
A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert, a római köményt, és a mustármagot tegyük egy mozsárba és őröljük meg.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott hagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az őrölt fűszerkeveréket, és pároljuk még pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sütőtököt, a krumplit, a mézet, és reszeljük rá a megtisztított gyömbért. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a húsleveskockát, és a chilit.
Forraljuk ki, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára.
Ezután tegyük bele a levesbe a lecsepegtetett csicseriborsót, és ízesítsük a citromlével. Pár percig még főzzük, hogy az ízek jól összefőljenek.
Az elkészült levest botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.
Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejére frissen őröljünk borsot, kanalazzuk rá a tejfölt, majd így kínáljuk.
A sütőtök krémleves csicseriborsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

