Sütőtök krémleves csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sütőtök
- 20 dkg csicseriborsó
- 1 krumpli
- 1 lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk mustármag
- 1 tk római kömény
- 1 tk koriander
- 1 tk méz
- 1/2 mk őrölt chili
- 1 cm-es gyömbér
- 2 db húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- 8 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- tejföl
Elkészítése:
A meghámozott sütőtököt, és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe és a levét csepegtessük le.
A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert, a római köményt, és a mustármagot tegyük egy mozsárba és őröljük meg.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott hagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az őrölt fűszerkeveréket, és pároljuk még pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sütőtököt, a krumplit, a mézet, és reszeljük rá a megtisztított gyömbért. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a húsleveskockát, és a chilit.
Forraljuk ki, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára.
Ezután tegyük bele a levesbe a lecsepegtetett csicseriborsót, és ízesítsük a citromlével. Pár percig még főzzük, hogy az ízek jól összefőljenek.
Az elkészült levest botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.
Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejére frissen őröljünk borsot, kanalazzuk rá a tejfölt, majd így kínáljuk.
A sütőtök krémleves csicseriborsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »