Sütőtök krémleves csicseriborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütőtök krémleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg sütőtök
  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 krumpli
  • 1 lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk mustármag
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk koriander
  • 1 tk méz
  • 1/2 mk őrölt chili
  • 1 cm-es gyömbér
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • 8 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • tejföl

Elkészítése:

A meghámozott sütőtököt, és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A csicseriborsót tegyük egy szűrőbe és a levét csepegtessük le.

A lilahagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert, a római köményt, és a mustármagot tegyük egy mozsárba és őröljük meg.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott hagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az őrölt fűszerkeveréket, és pároljuk még pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sütőtököt, a krumplit, a mézet, és reszeljük rá a megtisztított gyömbért. Alaposan keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a húsleveskockát, és a chilit.

Forraljuk ki, majd mérsékelt hőfokon főzzük puhára.

Ezután tegyük bele a levesbe a lecsepegtetett csicseriborsót, és ízesítsük a citromlével. Pár percig még főzzük, hogy az ízek jól összefőljenek.

Az elkészült levest botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk ki. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.

Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejére frissen őröljünk borsot, kanalazzuk rá a tejfölt, majd így kínáljuk.