Sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fél sütőtök (kb 1 kg)
- 1 alma
- 1 púpozott evőkanál liszt
- tej /nem mértem,csak öntöttem rá,hogy jól ellepje/
- mézes süteménykeverék ízlés szerint jól megszórtam
- 3 evőkanál kristálycukor
- fahéj ízlés szerint a tetejére
- tejszínhab
Elkészítése:
Életem első sütőtök krémlevese. Én az édes változatával próbálkoztam meg. Kezdődött úgy,hogy vettem egy fél sütőtököt a szomszéd zöldségesben.
Megmostam, megpucoltam, majd kockára vágtam. A következő lépés volt, hogy 3 evőkanál cukrot raktam a lábasba és karamellizáltam.
Ezt követően hozzáadtam a sütőtököt, a kockára vágott almát és folyamatos kevergetés mellett puhára pároltam, közben megszórtam a mézes sütemény keverékkel /szegfűszeg, koriander, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg/.
Amikor puha lett 1 púpozott evőkanál lisztet szórtam rá, összekevertem és tejjel felöntöttem, annyival,hogy ellepje. Felforraltam a tejjel és ezután jött a botmixer. Tálalásnál tejszínhabot nyomtam hozzá és megszórtam fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

