Sült fokhagymaleves krutonnal recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 ek liszt
- 3-4 dl zöldség alaplé
- 5-6 dl víz
- 3 dl tejszín
- 2 szelet toast kenyér
- 4 fej fokhagyma
- 1 kk petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt, a tejet, és összeforraljuk.
A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat, és megpirítjuk. Négy fej (nem gerezd) fokhagymát félbevágunk, olívaolajos, sós sütőedénybe rakjuk, és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.
Botmixerrel simára pépesítjük. Keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett kissé besürítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
A sült fokhagymaleves krutonnal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

