Sült fokhagymaleves krutonnal recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- 2 ek liszt
- 3-4 dl zöldség alaplé
- 5-6 dl víz
- 3 dl tejszín
- 2 szelet toast kenyér
- 4 fej fokhagyma
- 1 kk petrezselyemzöld
Elkészítése:
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt, a tejet, és összeforraljuk.
A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat, és megpirítjuk. Négy fej (nem gerezd) fokhagymát félbevágunk, olívaolajos, sós sütőedénybe rakjuk, és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.
Botmixerrel simára pépesítjük. Keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük a liszttel, majd állandó keverés mellett kissé besürítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
A sült fokhagymaleves krutonnal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »