Spenótos lencsekrémleves baconnel recept
Hozzávalók:
- 10 dkg zöld lencse
- 10 dkg spenót
- 1 szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk fel kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig.
Ezután adjuk hozzá a lencsét, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.
Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.
A spenótos lencsekrémleves baconnel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

