Spenótos lencsekrémleves baconnel recept

Hozzávalók:
- 10 dkg zöld lencse
- 10 dkg spenót
- 1 szárzeller
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 szelet bacon
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk fel kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig.
Ezután adjuk hozzá a lencsét, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.
Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.
A spenótos lencsekrémleves baconnel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »