Spenótos lencsekrémleves baconnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos lencsekrémleves baconnel

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöld lencse
  • 10 dkg spenót
  • 1 szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 6 szelet bacon

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk fel kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig.

Ezután adjuk hozzá a lencsét, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.

Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.

Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.