Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgakrémleves recept

Spárgakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs spárga
    • 2 db lisztes burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 l tej
    • 0,5 l víz
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb babérlevél
    • 1 ág friss rozmaringlevél
    • 1 kisebb citrom frissen facsart leve
    • 1 kk cukor
    • bors
    • 4 ek tökmagolaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra daraboljuk. A spárgák fás végeit letörjük, a csúcsától a szárvégekig meghámozzuk, és nagyjából 1,5-2 cm darabokra vagdossuk. A fokhagyma héját eltávolítjuk, széles pengéjű késsel ellapítjuk.

    Egy fazékban felhevítjük a vajat, rádobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, majd ügyelve arra, hogy oda ne égjen, kissé megpirítjuk.

    Hozzáadjuk a burgonyakockákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzni kezdjük. 3-4 perc elteltével hozzáadjuk a cukrot, majd a spárgadarabokat, a finomra aprított rozmaringleveleket, és felöntjük a tejjel. Ha szükséges, némi vizet is önthetünk rá, hogy kényelmesen ellepje a folyadék a zöldségeket.

    Nagyjából 10-12 perc alatt minden megpuhul, ekkor felöntjük a tejszínnel, és egyet forralunk rajta. A babérlevelet eltávolítjuk, a citromlevet, valamint 2 evőkanál tökmagolajat hozzáadjuk. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

    Tálaláskor a maradék olajjal megpettyezve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá