Sonkás bableves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3 dkg zeller
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter sonka főzőlé
- 1 babérlevél
- 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg füstölt főtt sonka
- 30 dkg fehérbab (konzerv)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál mustár
- 1 ágacska tárkony (lehet szárított is)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból, lisztből, sóból galuka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban az olajon, közepes lángon megfuttatjuk a fokhagymával együtt. A répákat és a zellert tisztítás után felkarikázva dobjuk rá a hagymára, 5-6 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, majd a füstölt hús főzőlevével fölöntjük. Babérlevével, borssal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ha felforrt, kis lángra állítjuk, 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a konzerv fehér babot. A sonkát apró kockára vágjuk, a készülő levesbe szórjuk.
A tejszínt a mustárral simára keverjük, így öntjük a levesbe, 1-2 percig forraljuk, majd megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük.
A galuskát elkészítjük:
A tojást a liszttel és egy csipet sóval sűrű tésztává kikeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha a zöldségek is megpuhultak, már csak a galuskát kell figyelni, 3 perc alatt kész, és tálalható. Tárkonnyal diszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


