Sonkás bableves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3 dkg zeller
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 liter sonka főzőlé
- 1 babérlevél
- 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg füstölt főtt sonka
- 30 dkg fehérbab (konzerv)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kávéskanál mustár
- 1 ágacska tárkony (lehet szárított is)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból, lisztből, sóból galuka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban az olajon, közepes lángon megfuttatjuk a fokhagymával együtt. A répákat és a zellert tisztítás után felkarikázva dobjuk rá a hagymára, 5-6 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, majd a füstölt hús főzőlevével fölöntjük. Babérlevével, borssal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Ha felforrt, kis lángra állítjuk, 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a konzerv fehér babot. A sonkát apró kockára vágjuk, a készülő levesbe szórjuk.
A tejszínt a mustárral simára keverjük, így öntjük a levesbe, 1-2 percig forraljuk, majd megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük.
A galuskát elkészítjük:
A tojást a liszttel és egy csipet sóval sűrű tésztává kikeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha a zöldségek is megpuhultak, már csak a galuskát kell figyelni, 3 perc alatt kész, és tálalható. Tárkonnyal diszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »