Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás bableves recept

Sonkás bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3-4 evőkanál olaj
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 3 dkg zeller
    • 1 evőkanál liszt
    • 1,5 liter sonka főzőlé
    • 1 babérlevél
    • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 20 dkg füstölt főtt sonka
    • 30 dkg fehérbab (konzerv)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 ágacska tárkony (lehet szárított is)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból, lisztből, sóból galuka

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban az olajon, közepes lángon megfuttatjuk a fokhagymával együtt. A répákat és a zellert tisztítás után felkarikázva dobjuk rá a hagymára, 5-6 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk, majd a füstölt hús főzőlevével fölöntjük. Babérlevével, borssal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük.

    Ha felforrt, kis lángra állítjuk, 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a konzerv fehér babot. A sonkát apró kockára vágjuk, a készülő levesbe szórjuk.

    A tejszínt a mustárral simára keverjük, így öntjük a levesbe, 1-2 percig forraljuk, majd megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítjük.

    A galuskát elkészítjük:

    A tojást a liszttel és egy csipet sóval sűrű tésztává kikeverjük, majd a levesbe szaggatjuk. Ha a zöldségek is megpuhultak, már csak a galuskát kell figyelni, 3 perc alatt kész, és tálalható. Tárkonnyal diszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá