Sertésraguleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg barna csiperke gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 burgonya
- 1 kisebb zellergumó
- 2 dl (lm) tejszín
- 2 babérlevél
- 1 rozmaring ág
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, és üvegesre pirítjuk.
A lapockát és a gombát kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát, és takarék lángon kb. 40 percet főzzük.
A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágjuk, és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adjuk. Felöntjük a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.
Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A sertésraguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

