Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésraguleves recept

Sertésraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéslapocka
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 20 dkg barna csiperke gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 szál újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 burgonya
    • 1 kisebb zellergumó
    • 2 dl (lm) tejszín
    • 2 babérlevél
    • 1 rozmaring ág
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, és üvegesre pirítjuk.

    A lapockát és a gombát kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát, és takarék lángon kb. 40 percet főzzük.

    A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágjuk, és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adjuk. Felöntjük a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.

    Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A sertésraguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 93 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá