Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, és üvegesre pirítjuk.
A lapockát és a gombát kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát, és takarék lángon kb. 40 percet főzzük.
A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágjuk, és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adjuk. Felöntjük a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.
Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!