Sertésraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 burgonya
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 dl (lm) tejszín
  • 2 babérlevél
  • 1 rozmaring ág
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, és üvegesre pirítjuk.

A lapockát és a gombát kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát, és takarék lángon kb. 40 percet főzzük.

A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágjuk, és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adjuk. Felöntjük a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.

Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!