Savanyúkáposzta leves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej savanyúkáposzta
- fél füstölt csülök
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 3 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- tejfől
Elkészítése:
A megmosott füstölt csülköt odateszem főni. (én kuktában szoktam és forrástól számítva 1 órát). Közben a savanyú káposztát enyhén megmosom és felcsíkozom. Ha megfőtt a csülök kiszedem, lecsontozom és kockázom. Hozzáadom a káposztát és addig főzöm,míg a káposzta megpuhul. Ízlés szerint ízesítjük. Az olajból és lisztből rántást készítek-amit szép aranybarnára sütök és leveshez adom,és ugyanekkor teszem bele a paradicsom pürét és kb 5 percig főzöm. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »