Savanyúkáposzta leves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej savanyúkáposzta
- fél füstölt csülök
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 3 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- tejfől
Elkészítése:
A megmosott füstölt csülköt odateszem főni. (én kuktában szoktam és forrástól számítva 1 órát). Közben a savanyú káposztát enyhén megmosom és felcsíkozom. Ha megfőtt a csülök kiszedem, lecsontozom és kockázom. Hozzáadom a káposztát és addig főzöm,míg a káposzta megpuhul. Ízlés szerint ízesítjük. Az olajból és lisztből rántást készítek-amit szép aranybarnára sütök és leveshez adom,és ugyanekkor teszem bele a paradicsom pürét és kb 5 percig főzöm. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

