Savanyúkáposzta leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej savanyúkáposzta
  • fél füstölt csülök
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • tejfől

Elkészítése:

A megmosott füstölt csülköt odateszem főni. (én kuktában szoktam és forrástól számítva 1 órát). Közben a savanyú káposztát enyhén megmosom és felcsíkozom. Ha megfőtt a csülök kiszedem, lecsontozom és kockázom.  Hozzáadom a káposztát és addig főzöm,míg a káposzta megpuhul. Ízlés szerint ízesítjük. Az olajból és lisztből rántást készítek-amit szép aranybarnára sütök és leveshez adom,és ugyanekkor teszem bele a paradicsom pürét és kb 5 percig főzöm. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.