Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú velőleves recept

Savanyú velőleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db sárgarépa
    • 1 petrzselyem gyökér
    • 1-2 db húsos disznócsont
    • -25 dkg darálthús
    • 30 dkg velő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tetszés szerinti káposztalé
    • 1 evőkanál liszt
    • pici tej
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • 2 evőkanál rizs
    • 1 fej hagyma

    Elkészítése:
    A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt)zöldségekkel odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy jó savanykás legyen. Egy fej hagymát is beleteszek egészben.

    Amíg ez fő a darált húst egy tojással, a rizzsel, sóval, borssal összedolgozom, és kicsi gombócokat készítek belőle. Amikor a hús megpuhult kiveszem a csontot a levesből, leszedem róla a húst, apró darabokra vágom és visszadobom a levesbe és hozzáteszem a gombócokat is. Amikor már a gombócok is megpuhultak akkor teszem bele a velőt, mert annak csak kevés főlés kell.

    Amikor a velő is megpuhult a levest félrehúzom a lángról.

    Elkészítem az eresztéket: 1 tojást 1 evőkanál liszttel csomómentesre kavarok, felöntöm fele vízzel, fele tejjel. Ezt az eresztéket a félrehúzott levesbe kavarom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert az ereszték könnyen összefut benne. A tetejére petrezselyemzöldet szórok.

    Ha a leves nem elég savanyú még töltök bele káposztalevet. Tejföllel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá