Hozzávalók:
Elkészítése:
A csontokat az apróra vágott (vagy reszelt)zöldségekkel odateszem főni, hozzáöntök annyi káposztalevet, hogy jó savanykás legyen. Egy fej hagymát is beleteszek egészben.
Amíg ez fő a darált húst egy tojással, a rizzsel, sóval, borssal összedolgozom, és kicsi gombócokat készítek belőle. Amikor a hús megpuhult kiveszem a csontot a levesből, leszedem róla a húst, apró darabokra vágom és visszadobom a levesbe és hozzáteszem a gombócokat is. Amikor már a gombócok is megpuhultak akkor teszem bele a velőt, mert annak csak kevés főlés kell.
Amikor a velő is megpuhult a levest félrehúzom a lángról.
Elkészítem az eresztéket: 1 tojást 1 evőkanál liszttel csomómentesre kavarok, felöntöm fele vízzel, fele tejjel. Ezt az eresztéket a félrehúzott levesbe kavarom. Többet nem teszem vissza a lángra, mert az ereszték könnyen összefut benne. A tetejére petrezselyemzöldet szórok.
Ha a leves nem elég savanyú még töltök bele káposztalevet. Tejföllel tálalom.