Savanyú uborkás raguleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 20 dkg savanyú uborka
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 db húsleves kocka
- 1 kk tárkony,só,bors,őrölt piros paprika
Nokedlihez:
- 5 ek liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1/2 dl víz
Elkészítése: Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon megsütjük,majd meghintjük pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket,borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz. Hozzáadjuk a leveskockát,fűszereket és a feldarabolt uborkát. A nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat, majd ha megfőttek a zöldségek, beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük. Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet és simára keverjük a tejföllel és a liszttel, majd behabarjuk vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »