Savanyú uborkás raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 kk tárkony,só,bors,őrölt piros paprika

Nokedlihez:

  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl víz

Elkészítése: Vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és az olajon megsütjük,majd meghintjük pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket,borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz. Hozzáadjuk a leveskockát,fűszereket és a feldarabolt uborkát. A nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat, majd ha megfőttek a zöldségek, beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük. Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet és simára keverjük a tejföllel és a liszttel, majd behabarjuk vele a levest.