Savanyú tojásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 ek finomliszt
- 1 ek zsír vagy olaj
- 1 mk egész kömény
- 1 mk pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
- ételecet
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A zsírban a lisztet megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne, a köményt megpattogtatjuk rajta.
Meghintjük őrölt paprikával, felöntjük 2 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt, és a babérral felforraljuk. Főzzük még 5 percig.
A tojásokat felütjük egy tálba, kissé elkeverjük, és lassan a levesbe csurgatjuk. Elkeverjük és pár percig főzzük.
Megszórjuk petrezselyemzölddel, ecettel ízesítjük, és tálaljuk.
Pirított zsemle kocka illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

